COVID en je reis naar Kenia.

Algemeen:
Wij volgen de ontwikkelingen en adviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken en natuurlijk de inreis en uitreisverplichtingen die de Keniaanse overheid stelt.
Kenia kent een uiterst mild verloop van COVID-19. De bevolking is er rustig onder en hanteert zonder problemen de door de overheid gestelde adviezen. Het continue zomerse klimaat van Kenia lijkt een positief effect te hebben en voorkomt de grillige pieken die we in Nederland hebben gezien.

Volg via jouw ministerie van Buitenlandse zaken voor vertrek frequent de actuele COVID-richtlijnen en neem bij twijfel of vragen contact met ons op.

De huidige regels (17 maart 2022):
Net als in Nederland zijn er veel versoepelingen doorgevoerd. De belangrijkste Covid-regels op een rijtje.

  • Reizigers met een bewijs van volledige COVID-19-vaccinatie hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien. (COVID vaccin door WHO goedgekeurd). Deze bewijzen moet je voor je reis uploaden in de Global Haven Tool. Tevens moet je als backup papieren vaccinatiebewijzen meenemen (in Nederland te downloaden vanuit mijn RIVM)
  • Ongevaccineerden moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) en een antigeen sneltest laten afnemen bij aankomst (USD 30). Test je positief dan ben je verplicht een PCR test te laten afnemen en in zelf-isolatie gaan indien positief.
  • Vul in Nederland het Travelers Health Surveillance Form in. Die genereert een QR code die je bij aankomst op de luchthaven moet laten zien (digitaal of geprint)
  • Je temperatuur moet bij aankomst op de luchthaven lager zijn dan 37.5 graden C.Terugreis naar jouw land van herkomst.
    Volg de inreisverplichtingen die jouw vliegmaatschappij stelt! – Voor veel landen geldt een vaccinatie certificaat als inreiseis.