Wildlife Adventure Tour, Easy Cycling

14 days Wildlife Adventure, easy cycling

€ 3.675 all inclusive (excluding flight tickets)

What to expect?

Do you want to experience cycling through Kenya in a relaxed way and are the 15 and 9 day bike tours a bit too much cycling for you?

Then the tour “Wildlife Adventure, easy cycling” is something for you. 

On this trip you do not cycle from hotel to hotel, but you travel comfortably in our 4×4. Along the way you will enjoy the colorful Kenyan culture, the landscape and the small villages. Wildlife is the main goal of this trip, but cycling among the wildlife and past villages makes your trip complete.

From the comfortable hotels you will enjoy the beautiful national parks such as Masai Mara, Amboseli and Nakuru. You will cycle through smaller game parks such as Soysambu and Hells Gate where you will cycle among giraffes, zebras, buffalo and all kinds of native deer. Sometimes even elephants! All this with respect for wildlife and nature.

Please note

  • The number of travel days does not include your outward and return journey. Count on an average of two travel days what depends on your flight schedule.
  • Your tour always starts in the morning. If your flight arrives in the afternoon or evening your will need an extra hotel stay on the day of arrival. If you like, we can book the hotel and pick you up at the airport.
  • We can shorten or extend your tailor-made trip. Please fill in the form “Design your own tour”

If you like, we take the bike to see the small Kenyan villages where the Masai live. 

The wild animals near your hotel, such as lions, rhinos, cheetahs and leopards, we discover during spectacular 4×4 safaris.

All-inclusive prices Wildlife Adventure, easy cycling

atb

2 Weeks €3.500 p.p. (excluding flight ticket)

Do you want to immerse yourself longer in Wildlife (and possibly bird-life) and comfortable hotels. We will then expand your trip according to your wishes, with the most beautiful thing that can be found in Kenya in this area. Ask for a personal travel proposal. 

3 Weeks €5.000 p.p. (excluding flight ticket)

4 Weeks €6.500 p.p. (excluding flight ticket)

  • Choose your own start date or join a planned tour.
  • You can expand your journey in different ways. Look for the other activities to “Expand your trip, then you can at Africa Cycling” Do you want a private trip? (minimum 2 persons)? We charge 10% extra if less than 4 participants.  
  • Your own bike? Our bike? Rent an E-mountain bike? Your choice!

Miep Wouters
Miep Wouters
21 Maart 2024
Wij hebben in febr. 2024 een 18-daagse fietssafari gemaakt. Samen met Anton hebben we reis van te voren naar onze wensen kunnen inrichten. Africa Cycling met als aanjager René, hebben wij ervaren als een echt team om ons heen. Onze reis werd een aaneenschakeling van bijzondere belevenissen en een ervaring om nooit te vergeten. Het concept fietsen over het platteland van Kenia, maakt dat je een uniek contact hebt met de mensen en de omgeving. Rene is een enthousiaste, onvermoeibare, gezellige reisleider die het ons zoveel mogelijk naar de zin probeerde te maken. En dat is gelukt!! Door zijn kennis van het land en zijn persoonlijke contacten voelden wij ons al snel op ons gemak in dit voor ons vreemde land. Onze gidsen Vincent en Jackson waren ontzettend aardig, behulpzaam en deskundig. Al fietsend hebben we in een korte tijd een mooie indruk kunnen krijgen van de cultuur. Ook mede door de vrolijkheid en openheid van de Kenianen in het contact met hen. Dus als je op een bijzondere wijze Kenia wilt leren kennen, stap dan op de fiets met René en Africa Cycling. Mathijs en Miep
Ingrid Donderwinkel
Ingrid Donderwinkel
17 December 2023
Super gave ervaring. Mooie afwisseling van uitdagende en relaxe fietstochten. Leuke safari's, boottochtjes. Een sportieve vakantie om nooit te vergeten.
Sofie Maes
Sofie Maes
17 November 2023
Wat een unieke ervaring en adembenemende beleving om samen met René de wildlife op de fiets te mogen ervaren! René straalt vanaf het eerste moment enorm veel rust uit en dit met de nodige levenservaring en wijsheid, wat ons onmiddellijk enorm op ons gemak stelde in Kenia. We werden op alle vlakken ontzorgd, leerden het authentieke Kenia kennen en hebben 9 dagen lang onze werkknop kunnen uitschakelen. Wat een unieke reiservaring!! Zeker een aanrader voor iedereen die van natuur, dieren, cultuur en fietsen houdt! Sofie en Jurgen
Jurgen Bruynooghe
Jurgen Bruynooghe
17 November 2023
You can’t experience Africa more intensely! Staat te lezen op de website van Africa Cycling. Alles wat je leest en ziet op de site klopt. Ter plaatse is het een opeenvolging van unieke ervaringen en hoogtepunten. Fietsen door Kenia met Rene is, ook voor minder ervaren fietsers (E-bikes), een fantastisch avontuur. Jurgen en Sofie
C. v.M.
C. v.M.
3 November 2023
Wij zijn inmiddels terug van de mooiste reis die we ooit gemaakt hebben!! Fietsen met wild is echt heel bijzonder!! De lodges waren prachtig en soms liep het wild letterlijk door de tuin. Wij hebben het enorm gewaardeerd dat er zo met ons werd meegedacht zowel door Anton (het samenstellen en organiseren van de reis) als René (tijdens de reis). Dankjulliewel voor deze geweldige ervaring!!
Angela Huskens
Angela Huskens
3 November 2023
Wat een avontuur hebben wij beleefd samen met Rene, geweldig! Wij hebben een "maatwerk reis" gemaakt omdat wij wel heel graag wilden fietsen maar niet perse een heuse fietsreis. We hebben verbleven in prachtige en bijzondere lodges met heerlijk eten maar vooral de vriendelijkheid en persoonlijke benadering zal ons nog lang bij blijven! Wij hebben de "Big Five"gespot!! Maar ook de ballonvaart over de Masai Mara en het fietsen met wild waren echte hoogtepunten van deze reis! Wij hebben het persoonlijke en vriendelijke contact met Anton en Rene enorm gewaardeerd en wij kunnen "Africa Cycling' dan ook van harte aanbevelen!
yvon beurskens
yvon beurskens
10 September 2023
In februari 2019 heb ik deelgenomen aan de “pilot” reis van Africa Cycling. Wat een avontuur om op de mountain bike door minder bekende toeristische gebieden in Kenia te fietsen en onderweg veel wild te spotten en te genieten van de prachtige natuur en de mensen. Het is ook erg leuk om het contact met de locale bevolking van zo dichtbij te ervaren omdat je snel van je fiets stapt om een praatje te maken. Het zijn pittige tochten: flinke beklimmingen en het is warm! Mooie lodges om na een flinke tocht te relaxen en de afwisseling met een dag game drive is ideaal. Rene is een gids die de omgeving kent en met zijn open en vriendelijke manier van communiceren veel vertrouwen geeft. De combinatie met Anton, de master in management, is goud! Yvon.
Corry Oomen
Corry Oomen
25 Augustus 2023
22 daags fietsavontuur in Kenia 5 t/m 27 oktober 2022 Wat waren onze fietstochten op e-mountainbikes onvergetelijk! De vele begroetingen en glimlachende, lachende Keniaanse bevolking die “Mambo” of “Poa sana” riepen als wij voorbij fietsten misten we de eerste dagen toen we weer in Nederland fietsten. De big five van Kenia hoopten wij en hebben wij gezien. Maar als vogelaar wist ik niet dat wij ook nog 161 soorten vogels zouden spotten. Dank aan onze gidsen Joël, Jackson, Francis (vogelaar), Louis (vogelaar). Veel dank ook aan René en Vincent, voor jullie inzet, vrolijkheid, humor, verhalen en perfecte verzorging tijdens en na de fietstochten. En Anton veel dank voor het enthousiasmeren en het leren fietsen op de e-mountainbikes in Groesbeek. Corry en Ricky
Jan Trapman
Jan Trapman
22 Augustus 2023
Een geweldige ervaring om per fiets door de parken en de dorpen van Kenia te touren. Hou wel rekening met de zwaarte van de tocht... veel dirtroads en behoorlijk wat klimmen. Maar we hebben genoten van alles. De zeer ervaren Rene is een goede reisleider, die de mooiste en leukste plekjes kan vinden. En de accomodaties waren top.
hanneke wennink
hanneke wennink
5 Augustus 2023
Een prachtig avontuur. Een unieke manier om kennis te maken met de natuur van Kenya. Er zijn nauwelijks fietsers dus hadden we al snel contact met Keniaanse kinderen die ons wel een mooi stel vonden. Sterke punten van AfricaCycling: goed georganiseerd, kleinschalig, de afwisseling van parken en lodges, ruimte voor maatwerk (iets meer easy fietsen of juist kilometers maken), slapen in (mooie) tenten en vooral onze gids Rene die veel vertelde en het ieder naar de zin wilde maken. Dus heb je hart voor Afrika en houd je van fietsen, dan is dit wat ons betreft het juiste adres.
Translate »